Implementatie elektronisch patiëntendossier en patiëntportaal, Trauma Centrum Nederland

Trauma Centrum Nederland (TCNL) in Vorden biedt een innovatief 7-daags programma met verblijf voor de behandeling van trauma, waarbij ook het gezin wordt betrokken.

Bij de keuze voor een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) stond er voor TCNL één uitgangspunt voorop: zorgverleners moeten makkelijk kunnen werken en zo min mogelijk tijd kwijt zijn met registreren. CQ Procesmanagement (partner bij de oprichting van TCNL) heeft in samenwerking met Medicore het webbased EPD van Medicore succesvol geïmplementeerd. Sophie Bouwman (directeur zorg): ‘’Ik moet zeggen dat dit echt onmisbaar is in deze tijd, als je kijkt aan wat voor regels en voorwaarden je allemaal moet voldoen. We willen het ook gewoon goed doen, eerlijke zorg bieden.’’ Hoewel het voor Medicore niet gebruikelijk was om een deel van de implementatie en inrichting uit handen te geven “was er bij CQ Procesmanagement genoeg expertise in huis om onderdelen van de implementatie uit te voeren. Dit leidde tot een goede samenwerking” (Mark Nieuwenhuis, projectmanager bij Medicore).

Inmiddels is het EPD nu dagelijks in gebruik door zorgverleners en andere medewerkers om te registreren, DBC’s te declareren en ontwikkelingen te volgen. Ook cliënten zullen binnenkort gebruik kunnen maken van een onderdeel van het EPD, het online cliëntportaal Wellbee, dat eind 2019 geïmplementeerd zal worden. Dit is een persoonlijke omgeving waar cliënten o.a. hun afspraken kunnen inzien, inzicht krijgen in belangrijke documenten en contact kunnen houden met behandelaren.

Benieuwd naar het volledige interview met directeur zorg Sophie Bouwman? Klik dan hier

Meer weten over de samenwerking tussen Medicore en CQ Procesmanagement? Klik dan hier

Deel dit bericht

Thema's

Onze experts

Data analist
Eigenaar & Adviseur

Meer actualiteiten