Implementatie Nedap bij Psychofysiek

Psychofysiek is een zorginstelling die veel werkt met jeugd. Voor deze doelgroep geldt een andere bekostigingsvorm dan het Zorgprestatiemodel in de Ggz. De vragen die zij willen beantwoorden zijn daardoor ook net wat anders. Hier speelt CQ een belangrijke rol: De vertaling van een abstracte vraag naar concrete informatie die opgezocht moet worden.  

Om die vragen te beantwoorden halen we data uit het systeem ONS vanuit Nedap. Deze data sorteren we in verschillende stappen zodat we inzicht krijgen in bijvoorbeeld beschikkingen, legitimaties en andere voorwaarden die nodig zijn voor het kunnen leveren van zorg.  

In de jeugdzorg geeft elke gemeente z’n eigen beschikkingen en legitimaties, af. Hier grip op krijgen is zeer belangrijk. Aflopende legitimaties moeten misschien verlengd worden, ook moet duidelijk zijn of er niet meer dan de beschikking geleverd wordt.  

Nu Psychofysiek ook volwassenenzorg gaat leveren, komt de kennis van CQ over het zorgprestatiemodel goed van pas (zie TCNL, T&T). De benodigde informatie kunnen wij nu snel voor hen beschikbaar maken. 

Deel dit bericht

Thema's

Onze experts

Adviseur
Data analist
Eigenaar & Adviseur

Meer actualiteiten